stacjonarne1
stacjonarne2
stacjonarne3
stacjonarne4
stacjonarne5
stacjonarne6
stacjonarne8

Młyny prętowe

pretoweMłyny prętowe Metso Minerals stosuje się głównie w celu przygotowania wsadu dla młynów kulowych.

Młyny te produkują jednorodny co do wielkości produkt przy zmniejszonym udziale nadziarna, dużych brył i niepożądanej frakcji drobnej.

Młyny prętowe przystosowane są do przyjęcia nadawy (wsadu) o granulacji do 5 cm i uzyskują produkt o typowej granulacji 5-10 mesh w układzie otwartym, a nawet do 35 mesh w układzie zamkniętym, z sitem lub innym urządzeniem przesiewającym.

Zastosowanie

Młyn prętowy jest młynem obrotowym , charakteryzującym się zastosowaniem prętów jako medium mielącego, używanym do mielenia rud, koksu, węgla i innych materiałów - na sucho i na mokro. Młyn prętowy działa najlepiej gdy uzyskuje produkt o maksymalnej granulacji od 4 do 16 mesh w układzie otwartym, lub do 35 mesh w układzie zamkniętym, z sitem lub innym urządzeniem przesiewającym.

Materiały zbyt wilgotne dla kruszenia dokładnego i przesiewania na sucho mogą być mielone na mokro w młynach prętowych. Praktyka wykazała zdolność młyna prętowego do mielenia na sucho materiałów wilgotnych, powodujących zatykanie i zapychanie innego sprzętu mielącego. Straty wynikające ze zużycia elementów są zmniejszone dzięki prawidłowemu doborowi wykładzin do poszczególnych aplikacji. Dodatkowe korzyści wynikają z zastosowania materiału wypełniającego - np. gumy pomiędzy wykładzinami i korpusem młyna.

Kontakt Dział Handlowy:

 

Marek Małolepszy

tel. 695 850 496

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

     

 

Copyright © BH Ruda                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Polityka plików "cookies"